11.-14, esm-neljap

Kõigepealt tänud Imbile ja Meelile toetussõnade eest, motivatsiooni on ikka vaja.

Jätkame vaikset tiksumist ja võtame hoogu järgmiseks suuremaks retkeks, kuigi lähipäevadel selleks vist head võimalust ei avane – esiteks on ilm järgnevatel päevadel pisut hägune ja teiseks on Signe sunnitud vahepeal koolis käima. Isegi laupäeval. Teame, teame, kole nõme, et saad stipi, tuled Islandile ja siis pead veel õppima kah, eks? Mis teha.
Kooliasjadest veel nii palju, et Signe siin utsitab oma õpetajaid, et ta saaks eksamid enne kuuendat detsembrit ära tehtud, tarbijakäitumise õppejõud oli imelikult passiivne ja mitte eriti abivalmis, teised on vastutulelikumad. Häda korral saab vajalikud ainepunktid, mis ei kohustaks stippi tagastama, ka ilma tarbijakäitumiseta kätte, aga hea oleks ikkagi kõik ära teha.

Iceland Airwavesi muusikafestival läks eile mürtsuga käima, linn rahvast täis ja hostel rahvast tühi. Meile sobib. Muuhulgas saime ka siinse (väga asjaliku) turismilehelt Reykjavík Grapevine tasuta kogumiku Airwavesil üles astuvate islandi esinejate lugudega. Kõik pole küll päris meie maitse, aga mõned on tõsised pärlid. Vaadake järgi ja tõmmake alla: http://www.icelandmusic.is/news/1543/Free-Airwaves-Comp-From-the-Reykjavik-Grapevine!/default.aspx
Tasuta ju :o)

Internetiga jagub hostelis endiselt jägelemist, ühendus on ebastabiilne, kohati kaob täiesti, öösiti on kõige ühtlasem. Eile tuli jälle serverinumbrit vahetada. Koju jõudes oleme vist häkkerid valmis. Kõiksugu DHCP-d ja DNS serverid nigu käkitegu. WiFi varastamises oleme kah meistrid.
Viimatise serverivahetusega on vähemalt see positiivne, et nüüd pääseme ka hostelist blogile ligi. Lugejate jaoks küll midagi vist ei muutu, postitamisel oleme endiselt sama laisad, aga meile on mugavam, saame blogi kirjutada igast asendist ja igal kellaajal. Kuniks netti on...

Leidsime siit poest uue lemmiku – martsipanišokolaad. Parem kui eesti oma. Suures pakendis on kolm väiksemat šokolaadi, mis on sama suured kui Eestis müüdavad sarnased martsipanibatoonid. Samas on kolme batooni hind vaid 19 EEK. Jajah, üritame ka sulle, Gertha, neid tuua. Kui me just vahepeal kuskile lennujaama väga pikaks passima ei jää ja kõht tühjaks ei lähe. Nii et ei luba midagi.





Nädalavahetusel üle maailma toimunud John Lennoni mälestusüritustest ei jäänud ka Reykjavík kõrvale. Kohal käis Yoko Ono oma Plastic Bandiga ja avas valgussamba.

Nüüd pimestatakse igal ööl Vithey saarele paigutatud prožektoriga UFOsid. Seni veel miskit alla kukkunud pole, hoiame pöidlad pihus ja loodame, et olukord paraneb peagi. Meie tavapäraste laiskuritena nendel üritustel osaleda ei viitsinud, kuigi sellega oleks kaasnenud ka tasuta praamisõit. Palju põnevam oli kodus istuda, Ostakakat süüa, apelsinimahla juua ja filmi vaadata.

Trip.ee foorumist leidsime lingi Islandil autojagamise kodulehele. Juhid (ja reisijad) saavad sinna lisada reisisihtpunkti ning mineku aja (kellaajalise täpsusega), otsida endale reisikaaslase ja siis autot jagada. Tuleb kõigile odavam + saad jälle tõenäoliselt huvitavate inimestega tutvuda. Juba vaatasime, et päris mitu pakkumist oli Akureyri (Islandi põhjapealinn), kus me samuti millalgi ära käia tahaks. Kodulehe aadress on www.samferda.is, lisasime selle ka meie blogi vasemas servas oleva kasulike linkide gruppi. Pole tänu väärt.

Raamatukogust oleme viimasel ajal kole palju raamatuid saanud, ei teagi, kas jõuame enne kojunaasmist kõik läbi loetud, mingi hunniku peame vist kaasa vedama. Bibliofiilide rõõmud. Jääb ära igasugune raamatukoguga sahmimise bürokraatia, ostad raamatu, loed läbi, riiulile tolmuma ei taha jätta, viid lauale, leiad sealt kellegi teise raamatu, viid koju, loed läbi, võibolla viid tagasi, võibolla jätad endale. Normaalne.  Selline laud oleks ideaalne lahendus, kõik leiavad oma.

Raamatukogus on ka selline võimalus, et lisaks raamatutele saab siit CD-sid ja DVD-sid kaasa laenata. Selleks peab vaid lugejakaart olema ning 130 EEK aastamaksu tasuma. Mis pole sugugi palju, umbes kahe-kolme laenutusega peaks juba tasu tasa olema. Mõtleme veel, kas järgijäänud paariks kuuks oleks mõttekas lugejakaart teha, filmihankimine lihtsustuks küll sellevõrra tunduvalt.

Läheme mõne minuti pärast Islandi Ülikooli hiina filmi vaatama. Signe hiina keele õpetaja rääkis, et iga neljapäev pidi tasuta hiina filmi seanss toimuma. Ei saa küll aru, miks ta seda alles nüüd teatas, aga parem hilja kui veel hiljem.

Tsaupaka.

No comments: