24. okt-27. okt, pühap-kolmap

Õmm... jah, oleme elus, midagi väga teinud pole.

Pühapäeval üritasime sadamas olevalt sise-kirbuturult islandi kampsunit leida. Eks neid kasutatud versioone oli ka lademetes, aga kuna meie (või noh, Siili) nõudmised olid üsna spetsiifilised – luku ja kapuutsiga –, siis seda ei leidnud. Iseenesest oli seal traditsioonilisi kampsikuid odavamalt küll kui poes – 800 EEK 1000-de asemel, aga neid me ei sihtinud ja isegi seda hinda pidasime natuke soolaseks. 500 oleks ok. Turistide poes oli soovitud kampsun küll olemas, samas oli aga hind vastav – 2500 EEK.



(Sellised kampsud. Aadressilt http://www.missbee.com)


Esmaspäeval põikasime siin-seal kasutatud riiete poodidesse  sisse, aga mida pole, seda pole.

Muide, esmaspäeval oli siin "naiste vaba päev" (mitte naistevaba päev :o) ehk Kvennafridagur, mil kutsuti naisi üles protestiks ebavõrdse kohtlemise ja palkade pärast poole päeva pealt töökohalt lahkuma. Oli ka märgata, et üsna paljud asutused olid keset päeva suletud. Ja kodust väljudes täheldasime taaskord suuremaid-väiksemaid inimrühmi ühes suunas, betoonkiriku poole liikumas.  Asutasime kah automaatselt sammud sinna. Kiriku juurde jõudes olime rahvahulga suurusest üllatunud – terve tänav paistis otsast lõpuni pilgeni rahvast täis olevat. Kuna suund ja siht oli meil sama, siis liikusime nendega paralleeltänavat pidi kaasa ja nägime teises otsas, et kõik keerasid "all" paremale, sadama juures püstitatud lava poole. Täitsa emadepäeva õhkkond oli: lapse, naised ja koorid laval. Mass oli tohutu. Hiljem lugesime, et 50 000 naist (üle riigi) osales. 300 000 elanikust. Metsik.

Ja palju õnne sünnipäevaks, Toomas! :o)

Kõlakarubriik – saime täna teada, et meil on veel üsna lust ja lillepidu oma mesinädalasviidis olnud. Meie saime mõned nädalad enne jahedate ilmade algust radikakraani korda ja sooja sisse. Esimesel ja teisel korrusel aga olid kuni viimase ajani radikad külmad, kohati langes temperatuur tubades miinus kahe kraadini! Üks rist ja viletsus selle hosteliga. Kes iganes seda blogi praegu/kunagi lugema juhtub ning kavatseb Reykjavíki õppima/tööle tulles Skipholti 27 hostelisse elama tulla – ärge seda tehke. Otsige pigem ühetoaline korter, mis maksab sama raha, nagu meie suur tuba (maksud on sama hinna sees). Veel odavam oleks ühiskorter, privaatsust on sama vähe-palju nagu hostelis, aga on odavam ja parem. Ausõna. Reykjavíki ülikooli asjaajamine lonkab ikka kõigi jalgadega.
Veel sappi – meie lendame siit kõigi eelduste kohaselt 6. detsembril minema, kuid üüri maksame terve detsembri eest. Sama jama on lätlasel, kes läheb siit ära 1. detsembril, kuid raha nõutakse terve ülejäänud kuu eest. Kellelgi detsembris tuba on vaja? :o)

Ja eile õhtul käisime Perlanil jalutamas. Jänesed ja virmalised, nagu ikka. Kõnni- ja sõiduteed olid kohati nii kiilasjääs, et saime mitmemeetriseid liuge lasta. Hõissa vastlad!

No comments: