15. nov, esm

Signel oli täna koolipäev. Kohe õhtuni välja. Ja õhtul oli islandi filmi seanss.
Siil aga leidis ärgates sildi, mis teatas, et Six võttis meie ainukese toavõtme kaasa ning ta kavatseb vahepeal kodus magamas käia. Nii et Siili plaan vahepeal väljas käia jäi katki. Hiljem selgus, et tegemist oli siiski vana sildiga, ning võtmed olid toas täitsa olemas. Damn.

Film oli selline:
Noh, mingi eriline kunstiteos polnud, paras ajaviitefilmike paari toredama momendiga.

 Ja kuna muffigi kirjutada ei viitsi, siis lisan veel paar pilti ning videot, mis said tehtud siis, kui Mariannelt pildimassinat laenasime.
Vaade meie toale uksest sisenedes. Kui kedagi huvitama peaks, siis dušinurk/kemps on vasakul. Jah, meie riided ongi alati mööda tuba laiali.
 Vaade aknast on selline – taamal kõrgub Esja, paremal paistab tükike selle sama maja, kus me elame teise tiiva tükike . Seal katusenurgal käiaksegi virmalisi vaatamas ja niisama huilgamas. Me tavaliselt vahime Esja ning lahe kohal sähmivaid virmalisi oma soojast toast, või siis läheme lahe äärde, samas suunas, kuhu antud juhul objektiiv on suunatud. Oi kui huvitav.
 Vaade vasakule. Pildil see välja ei paista, aga üle mere on selge ilmaga (nagu ta see päev oli) näha paarikümne kilomeetri kaugusel asuvad Snaefellsnesi mägede lumised tipud.

Sellel videol olen üritanud jäädvustada kesklinnas mitmel pool seintel rippuvaid... moodustisi. Koosnevad need helveste kogumitest, mis tuule käes tekitavad laine efekti. Neid esimest korda silmates pidin tükk aega põrnitsema ning ka lähemale minema veendumaks, et tegemist pole LED-ekraaniga.
Sixi kummaline käitumine on põhjustatud eksiarvamusest, et ma pildistan. Ja kuna tundub, et viimasel ajal on popp ja noortepärane piltidel alati hüppes olla, siis seda ta üritabki. Hah, tüng!



Järgmine klõpsusari on salvestatud Laugarveguri läänepoolsemas, ehk siis meie kodu suhtes kaugemas otsas. Vabandan, kaamerat oli raske paigal hoida, tuul sasis ja raputas kogu aeg. Selle lühikese filmimisega külmasid sõrmed täiesti ära, hea, et pärast seda panka kakaod jooma läksime.
(Näed, Sixile sain juba kõrviku pähe sikutatud, jess)



Grafiteid jahtides kuulsime üks hetk taaskord prõmmimist. Nojah, jälle tegelased parlamendi ees, arvasime. Kõndisime sinna ja vastu vaatas lage plats. Hiljem leidsime lammutajad üles, asusid paarisaja meetri kaugusel kohast, kus me neid esialgu kuulsime. Ei tea, mille vastu/poolt seekord protestiti, esindatus oli vahelduseks üsna hõre, aga hääl tihe. Järgmine päev sealt mööda kõndides olid tünnid lihtsalt maja ette kokku koondatud – pärast hea mugav protesti jätkata, ei pea vahepeal ära vedama.
(Ei, Signel ei ole käed Siili kätel kandmisest välja veninud. Tõmbas vaid lisakindad otsa.)



Ja siin kõnnime Reykjavíki ülikooli poole, et hiina filmi vaadata. Sellest lagendikust on ka varem juttu olnud – seal me ohhetasime ja ahhetasime virmalisi vaadata. Hanede soojaveetiik jääb paremale, ülikool on see suurem lähedalasuv hoone vasemal. Vot punkt.
(Siks teeb targa inimese nägu. Kohe-kohe on diplom käes, tuleb juba õiget ilmet harjutada.)

No comments: