20.-22, kolmap-reede

Saime Manni blogist hea lingi virmaliste kaardile. Link on nüüd meie blogi vasemas servas.

Viimased päevad on usina mittemidagitegemise vaimus kulgenud. Või noh, oot... Signe tegelikult on tegutsenud, sest ta peab sel nädalal oma bakatöö Eestisse ära saatma. Nii et muudkui mudib ja näpib seda.
Vahelduseks müttame ringi jalutada, täiskuud ja pimedusest vastuvalendavaid mäetippe vahtida ning tuleviku üle mõtiskleda. Kindel on see, et kindel pole midagi. Hajusad plaanid on olemas, samas hambad ristis "tahan seda" vajadust pole, seega väga sihikindlalt me mingis suunas ei kulge, uurime lihtsalt siit ja sealt ning kui ilmneb-avaneb kuskil hea võimalus, siis selle me ka võtame. Oportunistid :o)
Ajah, Signe sai püksid kah ostetud. Lisaks ilmutas leidlikust oma heledate velvetite parandamisel. Nimelt pole meil valget niiti, aga Signele turgatas, et ühel aluslinal kipub serv hargnema – harutas sealt niiti ja lappis sellega püksid. Eesti naine!

Heleril oli sünnipäev. Palju õnne! Täna õhtul läheme tema juurde tähistama. Kingituse suhtes on pea täitsa tühi, võib juhtuda, et piirdumegi temapoolse soovitusega lihtsalt oma jook kaasa võtta.
Samas on põhjust MEIE kuupäeva tähistada, sest täna on 22.
Ja teoreetiliselt ka "Tuhat fakti loomadest" ilmumist.
Ja noh, üldse - tähistada.
:o)

Tuul on täna vist kesklinna poolt, aknast kostub jälle rütmilist tagumist, arvatavasti toimub taas kuskil demonstratsioon.

Filosoofiat: kole kummaline, et riigiti on kuritegevuse tase nii erinev. Võrdluseks Island ja Uus-Meremaa ning USA ja Kanada. Islandit ja Uus-Meremaad ühendab saarestaatusega kaasnev mõningane isolatsioon, ometi on kriminaalsuse osas erinevus nagu öö ja päev. No hästi, rahvas (maoorid) on ehk erinev. Aga siiski...
Aga no USA  (va Alaska) ja Kanada – kaks riiki, mis on täiesti kõrvuti, pea sama minevikuga, isegi vaat et sama suured ja ometi nii erinevad.
Kas tõesti ongi põhjamaalased lihtsalt... vähem pätid kui lõunamaalased?
Kummaline.

Ja homme on siiski kindel kavatsus hääletama minna. Nui neljaks. See võib meie käesoleva hooaja viimane sellelaadne ettevõtmine olla. Ilma lubab ok-d (kuigi lõunapaiku peaks lõunas sadama, aga eeldatavasti me sel ajal veel seal ei ole). Paari nädala pärast pakutakse küll ka tudengitele retke sinnakanti – kaks päeva, väiksed matkad + ööbimine, aga meie eelistame ikkagi omapäi toimetada. Esiteks on nii hea ja teiseks on nii odavam. Kes ei tööta, see ei söö, ja meie ei tööta.

Töövärgiga nüüd ongi nii, et restaureerimise osas tuleb mõte maha matta. Siit-sealt küsitu põhjal oli Siilil juba väike hämming ning eile taaskord ühte antikvariaati külastades sai hirm jälle kinnitust – antiigimüüjate andmetel siin ühtegi suuremat sellelaadset ettevõtet polegi, kõik on omaette nikerdajad. Teenindaja küll helistas ühele tegijale, aga sai ootuspäraselt eitava vastuse. Tõenäoliselt poleks nendel omaette restauraatoritel oma väikestes garaaž/kuurtöökojas veel ühele tegijale ruumigi. Seega – jääb vist ära. Aega hakkab kah väheks jääma, nii et väga lootust ei hellita. Samas oleks just nüüd hea tööd teha, kuna talve saabumisega me arvatavasti enam linnast suurt kaugele ei jõua. Seni sai just seetõttu passiivsemalt tööd "otsitud", et oli pisuke kartus, et töö jääb rändamisele jalgu.

Aga ega's midagi, ongi Eestisse naastes kõvasti puhatud ja motivatsioon laes :o)

Ilmad on muide viimastel päevadel väga head olnud. Temperatuur kukkus üsna järsult nulli lähedale, õhk on mõnusalt karge. Me oleme ikka külmainimesed, mõlemad naudime jahedat. Peaks siis Siberis ja Kanadas ära käima...
Vastavasisuline video – Siberisse

No comments: