22. august, pühapäev

Esimest korda üle tüki aja oli pühapäeva tunne. Tiksusime niisama kodus, ilm oli kah tuuline ja kohati vihmane. Õhtupoole tegime väikse toiduhanketiiru ja käisime ka raamatukogus. Samuti vaatasime sadamas sisehallis asuva kirbuturu üle. Sinna tasub veel hiljem tuhlama minna. Islandi kampsunid on seal igatahes odavamad kui poest ostetuna. Poes on hind ligi 1000 EEK.

Hindadest rääkides: Signe sai teada, et tal on kooli jaoks tarvis soetada posu õpikuid. Ja ta peab need välja ostma. Raamatukogus on vaid kaks õpiku eksemplari ja needki on vaid kohalkasutuseks. Signel muidugi tavapäraselt joppas natuke ja ta sai osta poole hinnaga ühe kasutatud raamatu ning ühe saab tasuta. Täishinnaga raamatud maksaks u á 300–1000 EEK tk. Signe gruppi kuuluv somm juba ostiski 1000-ga ühe raamatu. Signe sai selle 350-ga. Kokku on tal vaja 4 õpikut. Ehk rotib need kah kuskilt välja, kujutage nüüd ette, kui need kõik 1000-ga ostma peaks.
Huvitav on jah, et säärased kulukad üllatused (magamiskotid, telgid jms) nüüd järjepanu välja tulema hakkavad ja neist varem muffigi ei iitsatata.

Islandi eri: Signe jaoks on Island "tore" kant, kuna siin on kombeks teha seda, mida Siil teeb ja mis Signe närvi ajab – röginal tati kurku tõmbamine. Siil täheldas seda esimest korda hääletades ja autojuhi kõrval istudes, Signe märkas seda koolis islandi kunstitudengite kõrval istudes. Ei teagi, miks see siin nii üldlevinud on (soost olenemata)– ehk sellest, et siinse tuulega tõmbab nina kiirelt tatiseks ja mitu korda järjest nuusata ei viitsita vms?
(Signe: Siil ongi tegelt islandlane (Siil(?)))

No comments: