1. november, esm

Eilne päev, pühapäev, läks nihu, sest me läksime ilmateate õnge. Jälle. Lubas lõunast konne ja pussnuge, tegelikkus oli märksa häpim – päike paistis, meri sillerdas ja Esja oli nigu peopesal. Oleks-poleks-šmoleks – oleks me seda teadnud, oleksime tripile läinud.
Oeh.
Ega midagi, vahtisimegi päeva maha. Ringo huvides tegime tillukese tuuri mööda Kringlani ostukeskust, otsisime talle läki-läkit. Ta huvitus konkreetsest mudelist 66northi (Islandi päritolu tasemel rõivabränd) esinduses. Leidsimegi mütsi, hind 800 EEK, toodetud Lätis :o) Sünteet.
Sekondhändist leitud kampsik oli 1500 EEK.
Ei tea, miks mulle siinsetest hindadest rääkida meeldib. Vist sellepärast, et Islandi hinnakuvand on niivõrd kirves. Tegelikkus on selline, et riiete-jalatsite hinnad (matkapoodide kammimisest ei suutnud ma ju samuti hoiduda, need on minu jaoks nagu lelupoed lastele :o) on siin suht samad, mis Eestis. Eks siingi ole turg väike ja vahelaod võtavad oma. Kvaliteet on muidugi teine teema – see on siin kõrgem.

Muud juttu – täna hommikul laekus Grapevine'ist uudis, et Vatnajökulli liustikul (kuhu me viimati kavatsesime minna) olev Grímsvötni vulkaan, mis tegutseb üsna sageli, viimati vist 2004, ähvardavat peagi  taas tossama hakata. Nädalavahetusel tekitas värinaid ning pani liustikul veed voolama. Varsti võib mölluks minna.
Kodustele rahustuseks – kõnealune vulkaan asub kagus, meie oleme edelas ning midagi väga destruktiivset sellelt tegelaselt ei oodata.

No comments: