05. juuni, reede, Uppsala

Ärkasime u seitse, pesime köögis hambad, ütlesime ära kolivale Karlile tsau ja läksime linnapeale, üle said vaadatud botaanikaaed (Signe ema oleks pöördes), kuninga kindlus, katedraal (eile jäi natuke poolikuks, kuna Signe väsis sips), pikalt otsisime kohta, kus sooja sööki saada aga kuna kell oli varajane, siis piirdusime kohvikus pakutavaga (kohvi sai mitu korda juurde võetud, ei tea kas ka võis aga keegi keelama ei tulnud), misjärel marssisime 5 km kaugusel asuvasse vanasse Uppsalasse, mis kujutas endast kunagi 4000 aastat tagasi tegelikult merest väljaulatuvaid saari, kuid oli nüüdseks taandunud niitude keskel olevateks küngasteks. Vihma polnud, kuid vastutuul oli tugev, kohati oli päikest. Signe väsis, kuid Siili meeleheaks nõustus lõpuni kõndima. Siil mängis lohutuseks (?) suupilli. Sealne peakirik ehitati viikingite pühapaiga peale, hiljem kolis piiskop uude Uppsalasse. Tagasi minnes kasutasime magistraali asemel paralleelset terviserada, mille lõpus sattusime disc-golfi puusallu. Oh neid Siili rõõmukilkeid ja juhtumisi kaasas oleva frisbi lennutamist! Kõndisime läbi sumedate elumajarajoonide kesklinna, kus tiirutasid ringi veoauto- ja traktorikastitäied huilgavate abiturientidega. Rootsis on liikvel palju viimase peal uunikume. Siil muudkui vahib vesise suuga. Homme pidi nende lipupäev olema. Puukisime ühes pitsakohvikus kõhud 60 sek-i eest täis. Enne ühikasse minekut ostsime Rootsi ja Taani õllesid, u 12 sek tk. Levi magas ja meie läksime frisbitama. Siil sai uue viske selgeks :o)
Ühikasse naastes jõime oma kahte õlle. Vahepeal tuli üks kõrvaklappidega neegripoiss, vabandas viisakalt segamast ja küsis, et ega me juhtumisi ei tea, kust võiks saada õngeritvasid. MÖH??? No ütleme nii, et üsna ebastandartne küsimus, kas pole? Me siis kehitasime õlgu ja jäime magama.

Levi oli vaatamas käinud ja meist pilti teinud. Rääkis meile, kust homme hääletama hakata ja et homme on Stockholmis Ladugardgärdetis (sihuke suur park) couchsurferite pidu, kust võime endale seal öömaja leida, ta ise pidi sinna rattaga kohale väntama. Meie päevased otsingud linnaraamatukogus (saime tasuta 15 minti) ei andnud tulemusi, saime vaid öömaja pakkumise ülejärgmiseks ööks. Meie Euroopa kaart on jama, kuna seal on vaid suuremad (kiir)teed, vaja on ka kohalikke teid, et nt õiges kohas linnast välja minna. Levi rääkis kohast, kus pidi võib olla tasuta metroosse saama (Gärdet, T-bana).

No comments: