06. juuni, laupäev, Uppsala-Stockholm

Hommikul kell 0630, ei saanud pliite ega keedukannu tööle, võibolla on kuskil üldlüliti, mis kontrollib köögimasinaid. Võtsime dushist kuuma vett ja tegime kiirkaeraputru. 45 minutiga kõndisime Levi osutatud hääletuskohta ja saime sealt 5 minutiga Saabile, mille juht kihutas 150-ga (lubatud oli 110) Stockholmi. Tal pidi peole kiire olema, kuid see ei takistanud teda oma peokohast 12 km mööda sõitmast, et meid kesklinnas maha panna.
Kõndisime päris keskele ja avastasime turisimiinfost, et tänase Rootsi lipu päeva puhul on mitmeid üritusi ning saab tasuta kuningalossi. Käisimegi. Seal oli ka uunikumide kokkutulek (ka kiirteel nägime neid palju liikvel).
Praegu külitame Djurgardeni saarel, võtame murul päikest (kuniks seda on) kuulame rahulikku d 'n b'd ja vaatame kuidas naised sumokostüümides maadlevad. Loodame siin tasuta Põhjamaade muuseumi ja Vasa muuseumi (kus on üks uhkemaid põhjamaade laevu, mis oma esimesel sõidul põhja läks) sisse saada.
Muuseumidesse ei saanud.. Selle asemel tegime saarele (väga ilus, roheline, vaikne) ringi peale ja läksime CS grillipeole. Saime kohe väikse alggrupiga jutule, loopisime frisbit

(pildil Siili kõrval kanadalane Sam)
(nägime paari uut trikiviset, siil nüüd üritab meenutada, kuidas need käisid) ja jõime õlut. Saime nõuandeid Haraldilt, kes on Euroopas palju hääletanud ja soovituse Samilt Kanadasse tulla. Levi jõudis oma rattaga kohale. Tegime ühe grupipildi:

Kuna oli külm (frisbimäng hoidis soojas), lõpetati õueosa plaanitust varem ja kõnniti kildi kaugusele kelgriruumi pidu jätkama. Rahvas oli u 60-pealine. Saime kõvasti nõuandeid kus ja kuidas hääletada ja kuulsime muudki harivat Prahast (õlledel on mitte alkonr, vaid temp., millega see valmistati), Christianiast jne. Inimesed olid tulnud Kanadast, Kuveidist, Pakistanist, Venemaalt etc. 2300 võtsime kotid selga ja läksime grüünesse tagasi, panime telkmantlid trukkidest kokku ja tõmbasime need puude vahele katuseks. Esimene selline magamine ja edukas, vaid pinnase valik oli ebaõnnestunud - kõva, mühklik ja kaldes. Kuid midagi paremat otsida kah ei viitsinud, uni oli.

No comments: