19. juuni, reede. Luzern-Gotland-Lugano

19. juuni, reede. Luzern-Gottland-Lugano
Olime j2lle juba 7 jalul, pakkisime kodinad, j6ime tassi rohelist teed. T2nasime Linat ja hakkasime linnast v2lja h22letama. Proovisime siin ja seal, kuskil l88gile ei saanud. L6puks k6ndisime mitu kilti sama teed tagasi, mida olime eile tulnud. Yhes ristmikus siis n2kkas - peatus yks auto, mille juht pidigi j2rgmisse linna minema, kuid sealt pidi halb olema edasi saada. Soovitas j2rgmise asula nimega sildi teha - seal olla tankla. Oli abiks - saimegi bussile. Viskas meid 2ra. Kuid sinna j2ime toppama. 12 alustasime Uri-s ja k2isime vahepeal kuivamas ning tegime putru ja j2lle h22letasime ja j2lle kuivatasime ja proovisime erinevaid kohti, kuid ei tahetud meid kuidagi peale v6tta. Kas asi on vihmas v6i Shveitsis? Tuju oli t2itsa nullis. Raske oli leida autot, mis poleks asju v6i inimesi liiga t2is ja mille juht poleks tige keskealine kurjam. 6 tunni m88dudes hakkasime l6puks otse juhtidelt kysima. Siil sai yhelt selliselt mehelt p6ikleva "Muss meinen Frau fragen" ja s6itis hiljem tuima n2oga minema. Otsisime edasi. Yks neist sisenes enne tanklasse, kui kysida j6udsime. Siil l2ks yhte paarikest tylitama ja samal ajal tuli see meil esmalt sihikul olnud juht Signele selja taha ja kysis "Do you need a ride?" Hyppasime r66must s2rades autosse. Seat. Mees t88tas uurijana Saksamaa Nestles, kuid pere oli Luganos, Shveitsi poolel Itaalia piiri l2hedal. R22kis meile tunnelitest, siinsest hydroenergiast, Bellenzone kindlustest ja tollidest. T6i meid Lugano kylje alla j2rve22rsesse randa, kus oli 25 kraadi sooja (meie h22letuskohas oli vist 12 vms), taevas vihmavaba ja k2is synnip2evapidu generaatorimyra, tr2na ja l2rmakate nolkitaallastega.
Meie aga nautisime sooja ning kuivatasime riideid. Itaalia on kohe teiselpool j2rve. Milanot yritame homme v2ltida, kuna see olevat jama ning sudus. S6ime v2rgid 2ra ja l2ksime telgikohta otsima. Rannalt lahkudes nägime, et meie naabriteks olnud hipikamba üks liige oli tõrvikutega žongleerimist alustanud. Päris nunnu nägi välja, kuigi tõrvikud ka paar korda maha kukkusid. Silmasime yhte aiaga piiratud maalahmakat (eelnevalt kaalusime ka golfiv2ljakut). Otsisime edasi. J2lle teises kohas j2rve22res kylitades ehmatas meid 2ike. Sibasime tagasi, viskasime kotid yle aia ning pressisime end sisse. Liikuides aia taganurka n2gime yhte pimedat matkabussi. Hakkasime hiilima. Puudealune oli t2is s2demetena ringih6ljuvaid ja helendavaid jaanimardikaid. V6lumets :o)
Mingi teine kamp tuli veel raginal yle aia. Muutusime veel ettevaatlikumaks. Panime vaikselt ja kiiruga mantlid paika. Hakkas sadama. Tugevalt. Ajapikku hakkasid mantli 6mbluskohad l2bitilkuma. Siil oli maruvihane - alles saime vihmast minema ja nyyd j2lle m2rgume! Mantlit kohendades tuli kapat2is vett yhest mantlivoldist otse mattidele. Siil ronis kirudes v2lja, pingutas yhe mantli yle, pani lisan88rid ja viskas teise mantli lisaks peale. Nyyd oli ok - v.a. see, et ta pidi poolenisti lohus magama. Pohh.

No comments: