24. juuni, kolmap2ev. Arlay.

Niisiis.
Eile, Jaanip2eval suurt midagi erilist ette ei v6etud. Siin Jaanip2eva ei t2histata, lihtsalt on eelneval p2eval v2ike pidu, et astronoomilise suve algus.
Lendasime eile siinsele aiale peale - raiusime matsheetedega bambuseid maha ja Siil vahtis 6udusega, kuidas Aurelien ja Avo mootorsaega ohtlikke l6ikamisi teevad. Lõpuks 6nnestus saag enda k2tte saada ja palkmajaehitusest kogutud kogemusi korrektselt rakendada. Signe tegeles p6hiliselt kogu selle sodi p6letamisega ja rohis peenraid. 6htul eiras Aurelien oma isa keeldu ja ajas garaazhist Bobcati kopa v2lja, kuna v2iksemat v6sa oli lihtsalt m6ttetu k2sitsi rynnata.
Aa, mis unustasime r22kida - Aurelieni s6branna, keda ta pyhap2eval kolida aitab, on v6ltsabielus, kuna nii saab ta kiiremini kodukanti tagasi kolida - kui tal on abikaasa siinkandis. Muidu peaks ta 4 aastat Pariisis 6petajana t88tama.
Igatahes - 6htul l2ks Aurelien j2lle vanematekoju, meie j2ime koos Avoga siia j22tist m2mmima ja Coeni vendade filme vaatama.

T2na hommikul 2rkasime alles 1100! Jess! Tegime siva yhe korraliku hommikus88gi, kuna nemad siin hommikuti eriti ei s88. Valmistusime just lossi vaatama minema, kui Aurelien koos vanematega kohale j6udis. Selgus, et "hommikus88k" j2etakse vahele ja kohe hakkab ta ema "l6unat" valmistama. 2gasime 6udusest. Lootsime, et v2ike jalutusk2ik ehk vajutab hommikus88gi allapoole. L2ksime neljakesi. Aurelien n2itas maju, hoove, ja r22kis ajaloost. Vanimad majad on siin 11. sajandist. Loss on l2bi aegade olnud v2ga ihaldusv22rne, kuna siin saab v2ga head veini - kasvatada ja valmistada. Samuti on see kunagise "soolatee" peal. T2naval tuli meile kohalik veinimeister vastu - saksast p2rit, nyyd elab siin. Kutsus kohe veini proovima. No j2lle yks Auriliani s6ber. Pakkus valget veini.


V2ga head veini. Aurelien kinnitas oma eksperthinnanguga samuti, et tegemist pole suvalise, vaid hea aastak2igu ja yldse viimase peal veiniga. Kuna Avo polnud muffigi s88nud, siis t6mbas tema sivalt shvipsi. Meie pysisime enamv2hem tasakaalus. No totaalset filmi-prantsusmaad saame siin. Hiljem j6udsime ka lossiv2ravasse kuid see polnud veel avatud. Ehk homme v6i n2dalavahetusel proovime uuesti. Tagasi tulime ringiga.

Aurelien n2itas meile vesiveskit ja v2lja, kus peeti rooma v6itlusi.


Koju j6udes asusime tema ema loodut/toodut h2vitama.

Pildil on näha, kuidas Avo ründab nende toodud megasaia. Olgu öeldud, et sai võitis kaks-null, sest Avo murdis seda saia järades hamba ja hiljem jäi tal kõht kinni ning pidi igasugu laksatiive manustama, et sooled liiguks jälle.
Aurelien sai peapesu kopa kasutamise eest. Isa hakkas kahjusid siluma. No viimasepeal t2pset t88d teeb. 17 aastat ehituskogemust kah.
Meie j2tkasime eile alustatut. Siil ja Signe kasutasid Aurelieni pakutud tasuta kodustele helistamise v6imalust. Kadri, kindlasti yritan veel ka sulle helistada see n2dal. Tarvo - t2nud jaanisoovide eest, nagu n2ed, Prantsusmaal oleme ;o)
Ja yldse tervitused k6igile lugejatele.
Juhu, t88 ja vile koos ning kaome bambust ragistama uuesti!
(l2hiajal loodame ka m6ned pildid yles saada)

1 comment:

Unknown said...

Aitäh ja teile ka tervitused :)
Ma olen 2 korda prantsusmaal käinud, 2 aastaste vahedega. Sel suvel saab jälle 2 aastat täis ja augusti lõpus- septembri alguses sõidan uuesti Montpellieri.
Muidu ma eriline veinijooja pole, aga kuidagi prantsusmaal alati on selline enamvähem et kord päevas ikka saab veini joodud. Siis ma pärast jälle 2 aastat eriti veini ei joo ;p