Reisivarustus

See järgnev on rohkem mõeldud meelespeanimekirjana enda tarbeks (aga võib ka kellelgi teisel aidata oma ettevalmistusi teha, sellepärast on avalik).
Sügisest saadik olen hääletusfoorumites tuhlanud ja sealne soovitus on põmst sama, mis matka puhul - võimalikult vähe asju. Samas paistab sealseid reisijutte ühendavat üks ühine omadus - minnaks ühte kindlasse kohta ja siis sealt siva tagasi. Samuti leiavad üksikud või paaris neiud endale võrdlemisi lihtsalt sponsoreid (mõni on ka 100 krooniga ära käinud) ja võõrustajaid - segapaaril nii lihtsalt minna ei pruugi :P


Teksad, õhukesed püksid, veekindlad püksid, telkmantel, magamiskott, magamismatt, tugev teip, villasokid, moblalaadija, multitööriist, tuleraud, pipragaas, priimus+piiritus (?), varuprillid, niit-nõel, tuulekas, frisbi, kaardid, kell-kompass, Euroopa kaart, nöör, skeidipusa, päiksekreem, allergiatabletid, pass, passikoopia, Euroopa ravikindlustuskaart, märkmik, harilik pliiats, marker, plaaster, söetabletid, valuvaigisti, veepudel, helkurid, id-kaart, pangakaardid, lennupiletid, Essex, kaelarätt, 2 varualuspesu/sokke/särke, pesuseep, hambahari/pasta, käärid, küünetangid, toit (täpsem sisu ja kogus ebakindel), plätad, mõnisada eurot, kuivatusrätik, vetsupaber, saapad (?), ..............(siia tuleb veel juurde, kui midagi meenub)

Eks pakkimishetkel paistab, kui palju sellest kõigest tegelikult kaasa tuleb, sest ära peab see mahtuma 40-liitrisesse seljakotti. Kui ei mahu, jääb osa asju võtmata - nt priimus, frisbi, magamismatt.

Küsimused reisi kohta

Veel pole tripiga alustanud aga teen lühikokkuvõte praegusest plaanist, et vältida viimasel ajal korduvaid küsimusi.

Millal/millega/kuhu minek? 4. juuni/lennuk/Stockholm

Kuhu? Kindlat sihtpunkti pole, loodame käia Hollandis, Šveitsis, Austrias. Aga võib vabalt juhtuda, et tiirutamegi vaid ühes kohas. Otsad on lahtised.

Millal tagasi? No kõige hilisem tähtaeg on august. Samas tahaks ka Viljandi Folgile jõuda ja no alati võib juhtuda, et koduigatsus tuleb varem peale.

Kus ööbime? Kus juhtub - mõned sõbrad/tuttavad on pillapalla mööda Euroopat laiali, nendega on juba räägitud. Lisaks võib alati hääletamise käigus ka öömaja tekkida. Couchsurfingu konto tegime aga sellega vist väga palju midagi teha ei saa, kuna võõrustaja tahab siiski kindlat päeva tavaliselt teada aga arvatavasti ei tea me isegi, millal me kuhu jõuame. Stockholmi tuleks igatahes öömaja otsida, siis saaks seal kah ringi vaadata. Siiani pole meist kumbki viitsinud sealt kedagi otsida.

Miks häälega ja mitte autoga? Veel küllalt noored, et mõningaid ebamugavusi mitte peljata, lisaks annab hääletamine rohkem võimalust kohalikke inimesi näha ja nendega suhelda. Autoga on kallim kah. Need vastused on nendele inimestele, kellel on vaja praktilisi ja argiseid vastuseid. Tegelikult on nii, et kui sa pole hääletanud, siis sa ei saagi aru, miks seda tehakse.

Mis saab siis kui tagasi tuleme? Mitte midagi erilist - ühikakoht on valmis vaadatud, Signe läheb esmaspäeval seda kaema (üür on talvel kuni 1800.-), Signe vaatab võimalusel mingi töökoha (võite vabalt aidata ;o) ), Siil pole Jaagu juures oma kohta üles öelnud ja kui Jaak tahab ning masu pole firmat põhja viinud, siis jätkab ta Artbrothersis oma restaureerimisi ja erinevates kirjastustes tõlkimisi.


Ja lõpetuseks: alati on võimalus, et kogu värk jääb ära. Kuigi noh, lennukipiletid on juba soetatud. Aga kunagi pole miski kindel. Tervis võib ka selle järelejäänud kahe nädalaga tuksi minna nt.