Sitasaaga lõpp

Nagu pingeliste ja koledate situatsioonidega ikka kipub aju neid mälestusi kiiresti kustutama ja juba praegu tundub, et päris kõik need košmaarsed sündmused enam meeles pole, püüan siiski mingil määral pildi taastada.
Tähendab. Käisime linnavalitsuses ära ja järgmine päev (reede lõuna) teatati, et we're good to go. Olin eelnevalt võtme Rainerile andnud, et kui meid linnas pole, saavad nad vajadusel tegudele asuda.
Nii. Tulime linna tagasi - kõik endist viisi muutumatu. Ilmnes, et alumisele naabrile ei meeldinud need ehitajad, kes siin suvel korterit renoveerisid, ja nõudis teisi ehitajaid. Otsiti teised ehitajad. Siis ta tahtis garantiikirja. Lubati vist ka seda. Vahepeal ta käis siin ja rääkis, kuidas ikka kõik on valesti ja kemps peaks hoopis teise koha peal olema ja kuna Rainer toimetab mingite noorterühmadega, siis on tal linnavalitsuses kindlasti käpp sees ja üldsegi.
Rainer pidi eelmise nädala neljapäeval viimaks ehitusmeestega kohale tulema, aga alumine naaber teatas, et tema neid sisse ei lase. Vahemärkusena: tegelikult peaks ka meil ligipääs alumisele korruse koridori olema, minu viga, et ma varem koridorivõtit ei hankinud. Nojah, et tema neid sisse ei lase, makstagu talle tuhat eurot.

Tähendab: ta nõudis alguses projekti - sai selle (Rainer maksis selle eest (nagu nüüd ilmnes - ilmaasjata) 31 eurot riigilõivu). Tahtis teisi ehitajaid - sai ka need. Soovis garantiikirja - sai sellegi. Ja nüüd hakkas viimaks mingit raha tahtma. Mul kihvatas vist too ehteestlaslik Vargamäe Andres sehes, et kurat, olgu kasvõi endal kehvem elu, aga niisama heast peast kellelegi tuhandet ei anna kah.

Seni võrdlemisi malbelt toimetanud Raineril vist viskas samuti ära ja ütles, et reede hommikul teeme nüüd nii, et tuleb lihtsalt jõuga sealt uksest sisse. Ma arvasin seepeale, et ok, aga ma lähen seks ajaks kodust ära, sest siis ei saa ma rahulikult tööle keskenduda.
Reede pärastlõunaks oli olukord aga selline, et Rainer läks siiski seda fekaaliveskit soetama, millest meil ka kõige selle alguses põgusalt juttu oli, aga millesse me kuigi soojalt ei suhtunud, kuna esiteks hakkab see müra tegema ja teiseks on igasugu seadmed piiratud kestvusega ja kolmandaks: mis me siis teeme, kui vool ära läheb? Aga noh, päris kaklema pole alumise naabriga kah mõtet hakata, nii et mis seal siis ikka, peame selle kehvema variandiga leppima. Pagesime Priidu poole pakku ja laupäeva hommikuks oli uus pott ning väljaheidete purustaja/pump paigas. Ju siis peab nii olema. Ämm sai kah nende seikluste peale kole kurjaks, käskis nüüd kogu aeg seda purustajat jõristada, et ikka alumisel elu pisut kibedamaks teha :o) Pump on aga selline:
Käib poti taha ja sellepärast tuli ka eelmine pott välja vahetada, kuna selle äravool oli suunatud alla, uus seade nõudis aga esialgu horisontaalsemat väljaminekut.