Brüssel, detsember 2024

29. sept Mullu läksid konvekatele kandideerimised kõik nihu, ju ma ei oska end ja oma materjale müüa. Tänavu tuleb siis vastukaaluks vist lausa kolm esinemist: üks oli kevadel Horvaatias, teine nüüd Eestis, kolmas talvehakul Brüsselis. Kui ma nüüd just ära ei sõnu, onju. Kusjuures kandideerisin üsna minnalaskmismeeleolus ja esitasin käega lüües võrdlemisi sarnased materjalid, nii et nüüd tuleb paar korda sarnast asja esitada. Loomulikult vahepealse tagasiside ja lisanduva materjali põhjal räägitavat kohendades, nii et siiski mitte identsed jutud.

Igatahes oli esimene kord ka toetust taotleda, sest kevadine jäi nii taotlusvoorude vahele, et polnud kuskilt abi saada. Õnneks vähemalt lennu maksis kool kinni. Nüüd aga klappisid nii mobiilsustoetuse kui kristjanjaagu voorud ja esimesele kinnituse – ehkki mitte täielikult taotletud mahus – sain. Nüüd tuleb detsembrini küüsi närida ja loota, et enne reisu kuskilt mõni tõbi külge ei hakka. Ja pärast seda on küll vist paariks aastaks reisiisu täis, 12 kuu sisse 3 reisu (arvestades mullust Norra visiiti kah), läheb juba paljuks.

Kodumaareise sel aastal aga napib, pole lihtsalt mahti eriti uidata, reeglina on ikka asjalikud sõidud, vahel harva ka mõne kõrvalpõikega Peipsi äärde vms. Pärnusse polegi jõudnud ja lõunas sai vaid kevadise kirjutamislaagriga seoses käia.

No comments: